Stek salsiccia-färsen tills den är genomstekt (om du har köpt korvar, så ta bort skinnet och ta ur färsen).
Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka ur färsen.
1.
Stek salsiccia-färsen tills den är genomstekt (om du har köpt korvar, så ta bort skinnet och ta ur färsen).
2.
Tillsätt grädde, ost och rivet citronskal. Låt koka upp och sedan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3.
Koka pastan al dente.
4.
Blanda pastan med såsen. Garnera med kryddgrönt. Servera med lite extra parmesan.
ca 400 g spaghetti
300 g färsk salsiccia
3 dl vispgrädde
ca 75 g färskriven parmesan
1 tsk rivet citronskal
efter smak salt
efter smak färskmalen svartpeppar
till garnering persilja, basilika eller timjan
lite extra parmesan