Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.
1.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.
2.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
3.
Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.
4.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.
5.
Grädda i 20 - 25 minuter.
6.
Servera varm eller kall.
125 g smör
3 dl vetemjöl
¼ tsk salt
1 msk iskallt vatten
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
300 g riven Gruyère
1 nypa svartpeppar