back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Dulce de leche-pavlova med banan, Snickers och Dajm


  • ca 15 minuter + 1 1/2 timme i ugnen
  • 4 portioner

En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton!

Hur

Dulce de leche- pavlova

1.

Sätt ugnen på 150 grader

2.

Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en maräng

3.

Sikta ner florsockret, lite i taget, och vänd ner i marängen

4.

Rör om dulce de leche slät. Blanda ner den lite försiktigt i marängen. Rör inte om för mycket då den ska vara marmorerad

5.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till 4 rundlar på plåten

6.

Ställ in plåten på nedersta falsen och sänk direkt värmen till 100 grader

7.

Grädda marängen i ca 1 ½ timme

8.

Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt

Fyllning

1.

Halvera bananerna i 3 delar och halvera sedan på längden. Stek i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.


2.

Vispa grädden

3.

Gör en liten fördjupning i marängen. Fyll med banan, glass och grädde

4.

Toppa med hackad Snickers, Dajm och kokoschipsen. Servera direkt

Tips!

1.

Marängen kan göras flera dagar i förväg

2.

Servera pavlovan med tomtebloss för en festlig effekt

Ingredienser

Maräng

100 g äggvita (ca 3 äggvitor)

½ tsk vitvinsvinäger

1 dl strösocker

2 dl florsocker

1/2 burk dulce de leche á 397 g

Fyllning

2 bananer

ca 25 g smör


2 dl vispgrädde


4 kulor vaniljglass

1 Snickers, hackade


1 Dajm, hackade


1 dl kokoschips

Desserter!