Sätt ugnen på 150 grader
En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton!
1.
Sätt ugnen på 150 grader
2.
Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en maräng
3.
Sikta ner florsockret, lite i taget, och vänd ner i marängen
4.
Rör om dulce de leche slät. Blanda ner den lite försiktigt i marängen. Rör inte om för mycket då den ska vara marmorerad
5.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till 4 rundlar på plåten
6.
Ställ in plåten på nedersta falsen och sänk direkt värmen till 100 grader
7.
Grädda marängen i ca 1 ½ timme
8.
Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt
1.
Halvera bananerna i 3 delar och halvera sedan på längden. Stek i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
2.
Vispa grädden
3.
Gör en liten fördjupning i marängen. Fyll med banan, glass och grädde
4.
Toppa med hackad Snickers, Dajm och kokoschipsen. Servera direkt
1.
Marängen kan göras flera dagar i förväg
2.
Servera pavlovan med tomtebloss för en festlig effekt
100 g äggvita (ca 3 äggvitor)
½ tsk vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2 dl florsocker
1/2 burk dulce de leche á 397 g
2 bananer
ca 25 g smör
2 dl vispgrädde
4 kulor vaniljglass
1 Snickers, hackade
1 Dajm, hackade
1 dl kokoschips