Värm ugnen till 225 grader.
Ett litet annorlunda och roligt sätt att servera pizza är att servera den som en dessert. Här har vi täckt pizzadegen med färskost och bär. Perfekt nu när man kan skörda i trädgård och skog.
1.
Värm ugnen till 225 grader.
2.
Kavla ut pizzadegen och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
3.
Blanda cream cheese, florsocker och citronskal och bred ut över pizzadegen. Fördela hälften av bären (dela jordgubbar och större bär) på pizzan.
4.
Grädda i mitten av ugnen tills degen börjar bli gyllenbrun, i ca 15 minuter. (Tiden beror på tjockleken på degen…).
5.
Toppa med resterande bär och myntablad. Servera direkt.
1 pizzadeg
200 g cream cheese
2 - 3 msk florsocker
1 tsk rivet citronskal
300 - 500 g blandade bär (t ex jordgubbar, smultron, hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär, hjortron)
färska myntablad