Skär auberginen i mindre bitar. Stek i olivolja i omgångar, på medelhög värme i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
En busenkel och smakrik currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk. Perfekt för en vegetarisk måndagsmiddag!
1.
Skär auberginen i mindre bitar. Stek i olivolja i omgångar, på medelhög värme i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
2.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i några minuter utan att de tar färg.
3.
Rör i de torra kryddorna och låt fräsa i några minuter.
4.
Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med auberginen. Koka upp och låt sjuda i 15 - 20 minuter.
5.
Garnera med koriander och servera med basmatiris.
500 g aubergine
ca 1/2 dl olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk currypulver
2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen koriander
1 msk färsk riven ingefära
2 dl krossade tomater
1 burk á 400 ml kokosmjölk
1 burk á 400 g, avrunnen kikärtor
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
till garnering färsk koriander