Misosmör: Blanda ihop smör och miso. Finhacka kimchin och blanda ner i smöret.
Här tar vi klassisk amerikanska corn ribs och smaksätter med japansk miso samt koreansk kimchi. En riktig smakrik kombination. Bäst resultat får du om du använder färska majskolvar men det går även bra med förkokta.
Foto: Helen Pe
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.
1.
Misosmör: Blanda ihop smör och miso. Finhacka kimchin och blanda ner i smöret.
2.
Skär varje majskolv på längden i 4 klyftor. Var försiktig!
3.
Blanda ihop kryddorna med oljan i en skål. Lägg ner majsen och blanda om ordentligt.
4.
Grilla majsen över en lagom het glöd eller i en het grillpanna. Vänd på dem några gånger tills de får fin färg.
5.
Lägg upp majsen på en serveringsfat. Ringla över misosmöret och garnera med koriander.
4 majskolvar
färsk koriander till garnering
100 g smör, smält
1 msk vit misopasta
ca 1 dl kimchi
3 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
½ tsk salt
1 krm svartpeppar