Koka kycklingen i buljongen tills den är genomkokt. Låt svalna helt i buljongen. Ta ur kyckling och skär i kuber. Låt stå kallt tills servering.
Cobb salad är en typisk amerikansk sallad där ingredienserna som består utav kyckling, roquefortost, tomat, bacon, ägg och avokado läggs var för sig på en salladsbädd och sen serveras med en god vinaigrette. Namnet kommer från en restaurangägare som hette Cobb, som sent en kväll slängde ihop en massa rester till en sallad.
1.
Koka kycklingen i buljongen tills den är genomkokt. Låt svalna helt i buljongen. Ta ur kyckling och skär i kuber. Låt stå kallt tills servering.
2.
Rör ihop alla ingredienserna till dressingen.
3.
Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
4.
Grovhacka salladerna. Skär äggen i klyftor. Kärna ur och skär avokadon i kuber. Halvera körsbärstomater. Smula osten.
5.
Lägg salladen på ett stort fat. Lägg sedan kyckling, avokado, tomat, ägg och osten var för sig i rader. Toppa med gräslök. Servera med dressingen vid sidan om.
300 g kyckling
1 liter kycklingbuljong
1 tsk salt
1 paket (ca 140 g) bacon
1 huvudsallat
1/2 romansallad
3, hårdkokta ägg
2 avokado
ca 200 g körsbärstomater
ca 100 g Roquefortost
2 msk finhackad gräslök
3/4 dl rödvinsvinäger
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 tsk färskpressad citron
1/2 tsk Worcestershire sauce
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja