back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

  • ca 20 minuter
  • 4 pers

Passa på när citrusfrukter är i säsong och gör denna fräscha dessert.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Skala citrusfrukterna med en vass kniv och skär bort även allt det vita beska. Ta bort kärnorna. Skär i skivor.

2.

Limekräm: Vispa cream cheese och florsocker. Vispa grädden i en annan skål. Blanda försiktigt grädden med krämen och rör i limeskal.

3.

Lägg upp citrusfrukten fint på ett fat. Garnera med färsk mynta. Servera med limekrämen.

Ingredienser

Ingredienser

ca 1 kg blandande citrusfrukter t ex apelsiner, blodapelsiner, grapefrukt, pomelo, clementiner

Limekräm

100 g cream cheese

½ dl florsocker

1 dl vispgrädde

rivet skal från ½ lime