Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20 x 30 cm.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20 x 30 cm.
2.
Mixa snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver, kokos, smör och mjölk i en matberedare till en smidig deg. Tryck ut degen i botten av formen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter eller tills gyllenbrun.
3.
Rör ut Maizena med 1 dl av grädden i en kastrull. Rör i resterande grädde och vispa i ägg, socker, citronskal och citronsaft. Värm smeten på låg värme under konstant omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta av kastrullen från värmen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter eller tills fyllningen är fast. Låt kakan svalna helt i formen.
4.
Kanderade citronskivor: Skölj citronen. Skiva den tunt och ta bort kärnorna. Lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Sila av vattnet och upprepa två gånger till. Koka upp socker, vatten och sirap till en lag. Lägg ner citronskivorna och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills lagen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt skivorna svalna i lagen.
5.
Skär kakan i rutor och garnera med kanderade citronskivor. Förvara citronrutorna i kylskåp. Men garnera med citronskivorna vid servering.
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
100 g smör
ca 1 msk mjölk
3 msk Maizena majsstärkelse
3 dl matlagningsgrädde
8 ägg
2 msk rivet citronskal
3 dl pressad citronsaft
1 ekologisk citron
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 dl vatten