Stek kycklinglåren några minuter på var sida i olja, tills skinnet är gyllene och krispigt. Lägg åt sidan.
Orzo, även kallad risoni, ser ut som ris men är faktiskt pasta. Här gör vi en variant av ”allt i ett” och tillagar den tillsammans med kyckling, lök, citron och grönkål i stekpannan – i ugnen. Tänk på stekpannan måste ha ett handtag som hög värme. Om du inte har en sådan stekpanna kan du tjoffa ner allt på slutet i en ugnsform innan det ska in i ugnen.
1.
Stek kycklinglåren några minuter på var sida i olja, tills skinnet är gyllene och krispigt. Lägg åt sidan.
2.
Stek citronskivorna över hög värme på både sidor så att de får lite färg. Lägg åt sidan.
3.
Stek löken över medelhög värme i ca 20 minuter. Tillsätt vitlöken och stek i någon minut till. Tillsätt vin, buljong, grädde och citronsaft. Smaka av med salt med peppar. Tillsätt orzon och rör om. Ta bort den grova mittstjälken från grönkålen, riv sönder i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
4.
Värm ugnen till 200 grader. Fördela kycklingen i stekpannan och lägg på citronskivorna. Ställ in stekpannan i ugnen i 15 minuter eller tills innertemperatur på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.
3 dl Orzo
1 kg Kycklinglår
1/2 liten Citron
2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1/2 dl Vitt vin
5 dl Hönsbuljong
2 dl Vispgrädde
1 msk Citronsaft
ca 1 tsk Salt
1 nypa Svartpeppar
50 g Grönkål
till stekning Olja
till garnering Hackad persilja