Värm ugnen till 175 grader.
Dessa chokladhavrekakor med kokos är precis så goda som de ser ut! Snart är det höstlov och dessa är perfekta att baka med barnen. Vi lovar - kakorna kommer garanterat gå hem hos alla vänner, familj och arbetskamraterna!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner i smeten. Tillsätt havregryn, kokos och choklad. Forma degen till bollar och lägg på en bakplåt, smord eller täckt med bakplåtspapper.
3.
Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna på ett galler. Ringla över smält choklad.
200 g smör, rumstempererat
3 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
6 dl havregryn
1 dl kokos
100 g hackad mörk choklad
smält vit, mörk och ljus choklad till garnering