Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter.
En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta.
1.
Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter.
2.
Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i frukt, nötter, frön och kokos.
3.
Klicka ut chokladsmeten längs de utritade linjerna i korsform. Gör även en klick att sätta på toppen av granen.
4.
Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnar.
5.
Smält choklad.
6.
Stapla korsen på varandra, det största i botten och det minsta överst. Använd den smälta chokladen för att fästa korsen vid varandra. Avsluta med chokladklicken. Pudra med florsocker.
ca 500 g mörk choklad
ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön
1/2 dl kokosflingor
ca 50 g mörk choklad
florsocker