back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

  • 1 gran

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta.

Hur

Gör så här

1.

Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter.

2.

Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i frukt, nötter, frön och kokos.

3.

Klicka ut chokladsmeten längs de utritade linjerna i korsform. Gör även en klick att sätta på toppen av granen.

4.

Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnar.

5.

Smält choklad.

6.

Stapla korsen på varandra, det största i botten och det minsta överst. Använd den smälta chokladen för att fästa korsen vid varandra. Avsluta med chokladklicken. Pudra med florsocker.

Ingredienser

Ingredienser

ca 500 g mörk choklad

ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön

1/2 dl kokosflingor

ca 50 g mörk choklad

florsocker