back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladdoppade mintkarameller

  • ca 30 st

Chokladdoppade mintkarameller är enkla och snabba att göra, men smakar som om de kommer från ett exklusivt konditori. Perfekta när du vill imponera utan krångel!

Hur

Gör så här:

1.

Rör ihop cream cheese och florsocker med elvisp eller i en matberedare till en fast massa som går att rulla kulor utav. Tillsätt smakessens och karamellfärg efter tycke och smak. Tillsätt eventuellt mera florsocker för att få en slät massa som går att rulla.

2.

Rulla små bollar och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lätt med en gaffel. Ställ in i frysen i minst 30 minuter.

3.

Smält blockchokladen i en skål över ett sjudande vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugn. Doppa karamellerna försiktigt i chokladen. Låt rinna av och sedan stelna på bakplåtspapper.

4.

 

Ingredienser

Ingredienser

100 g Philadelphiaost eller cream cheese

6 – 8 dl florsocker

några droppar pepparmintsessens/olja

karamellfärg

ca 200 mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)