Skala bananerna och dela dem bredden och sedan på längden. Lägg på en skärbräda täckt med bakplåtspapper.
1.
Skala bananerna och dela dem bredden och sedan på längden. Lägg på en skärbräda täckt med bakplåtspapper.
2.
Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2 – 3 timma eller tills de är genomfrysta.
3.
Finhacka vit chokladen och smält i en skål över ett hett vattenbad.
4.
Ta bananerna, en åt gången så de inte tinar och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaks på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaks i frysen i ca 10 minuter eller tills chokladen har stelnat.
5.
Ta ut bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaks i frysen tills chokladen har stelnat. Servera kalla.
1.
Ätbara ögon går att köpa på tantfondant.se
3 bananer
600 g vit choklad
12 par godisögon
12 klubbpinnar