Sätt ugnen på 175 grader.
Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len.
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Oreo-pajskal: Mixa kakorna i en matberedare till smulor. Blanda med smör. Tryck ut smulorna i botten på en springform (23 - 24 cm) och tryck upp degen lite upp på kanten. Ställ in i kylskåpet.
3.
Fyllning: Hacka chokladen och smält över ett kokande vattenbad. Ställ åt sidan.
4.
Vispa Philadelphia-osten krämig. Vispa ner socker, kakao, vaniljpulver, gräddfil, salt och den smälta chokladen. Vispa inte för mycket då man vill undvika att få in för mycket luft i smeten. Rör i äggen, ett i taget, precis så att de blandas in i smeten.
5.
Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 3 – 3 1/2 timmar, eller tills innertemperaturen är 73 grader.
6.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna. Efter 5 minuter, dra med en vass kniv runt kanten på formen. När kakan har svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten. Sikta över kakao.
28 Oreo-kakor (2 paket)
4 msk (60 g) smör, smält
Fyllning
200 g mörk choklad
800 g Philadelphia cream cheese, rumsvarm
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 ägg
Kakao till garnering