back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladcheesecake

  • 10 - 12 bitar

Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len.

Hur

Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Oreo-pajskal: Mixa kakorna i en matberedare till smulor. Blanda med smör. Tryck ut smulorna i botten på en springform (23 - 24 cm) och tryck upp degen lite upp på kanten. Ställ in i kylskåpet.

3.

Fyllning: Hacka chokladen och smält över ett kokande vattenbad. Ställ åt sidan.

4.

Vispa Philadelphia-osten krämig. Vispa ner socker, kakao, vaniljpulver, gräddfil, salt och den smälta chokladen. Vispa inte för mycket då man vill undvika att få in för mycket luft i smeten. Rör i äggen, ett i taget, precis så att de blandas in i smeten.

5.

Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 3 – 3 1/2 timmar, eller tills innertemperaturen är 73 grader.

6.

Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna. Efter 5 minuter, dra med en vass kniv runt kanten på formen. När kakan har svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten. Sikta över kakao.

Ingredienser

Ingredienser

28 Oreo-kakor (2 paket)

4 msk (60 g) smör, smält

Fyllning

200 g mörk choklad

800 g Philadelphia cream cheese, rumsvarm

2 dl strösocker

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 dl gräddfil

1/2 tsk salt

4 ägg

 Kakao till garnering