back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladbollar med brynt smör och rostad kokos

  • ca 10 bollar

Vårt favoritrecept är chokladbollar med brynt smör och rostade kokosflingor. Yes! Det är så gott som det låter.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Börja med att bryna smöret i en liten kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en värmetålig skål så att det inte fortsätter att brynas. Låt svalna i rumstemperatur till smöret har stelnat.

    2.

    Vispa smör och socker poröst. Vispa i havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe.

    3.

    Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den är gyllene. Låt svalna.

    4.

    Rulla chokladsmeten till bollar och täck med kokos.

    Ingredienser

    Ingredienser

    150 g smör

    1 dl strösocker

    2 msk kakao

    1 tsk vaniljsocker

    ca 3 1/2 dl havregryn

    2-3 msk kaffe, kallt

    ca 100 g kokos