back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad­snittar

  • ca 16 kakor

Chokladsnittar är nog en av våra (båda två) absolut favoritkakor! Så fort vi ska baka inför ett speciellt tillfälle blir valet nästan alltid dessa. Man har oftast alla ingredienser hemma, de går snabbt att göra (helst dubbelsats) och blir garanterat älskad av alla!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen.

3.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

4.

Blanda till en slät deg.

5.

Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

6.

Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna något. Skär längden i sneda, ca 2 cm breda bitar.

7.

Lägg över dem på ett galler för att kallna.

8.

Smält chokladen och ringla över kakorna.

Ingredienser

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

3 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

ca 50 g mörk choklad till garnering

Tips!

Tillsätt några droppar pepparmintsolja i degen!