back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad­paj med Dulce de leche och flingsalt

  • 10-12 bitar

Här får ni världens godaste och enklaste paj med choklad, dulce de leche och flingsalt. Vi vet, det låter galet eftersom den är redan så mäktig, men vi rekommenderar varmt att ni serverar pajen med lite vispad grädde.

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra pajskalet. Nyp ihop mjöl och smör i en bunke så att smöret fördelas fint. Blanda ner florsocker och kakao och tillsätt sedan äggula och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i ca 30 minuter i kylskåp. Degen går även att göra i matberedare.

2.

Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut pajdegen tunt och klä pajformen. Det går även bra att tumma ut degen i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och låt stå kallt i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i ca 10 minuter. Låt svalna.

3.

Fördela dulce de lechen i pajen. Strö över lite flingsalt strax innan servering. Förvara pajen i kylskåpet. Servera med vispad grädde.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl vetemjöl

125 g kallt smör

2 msk florsocker

3 msk kakao

1 äggula

ca 2 tsk iskallt vatten

1 burk dulce de leche

flingsalt

Desserter!