1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform (ca 20 cm x 30 cm).
1.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform (ca 20 cm x 30 cm).
2.
2. Vispa ägg, olja och socker ljust. Rör i zucchinin.
3.
3. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop med smeten och häll ner i formen.
4.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen.
5.
5. Fudgekräm: Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull och värm upp. Lägg ner chokladen och rör om tills den har smält. Låt såsen sjuda i ca 15 minuter tills såsen tjocknar.
6.
6. Ta av från värmen och lägg ner smöret i klickar. Rör om tills den är slät och glansig.
7.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåpet och låt stå tills den får en bredbar konsistens. Rör om då och då.
8.
8. Bred ut över kakan. Ställ kallt. Kakan blir lättare att skära om fudgen får stelna ytterligare lite.
9.
10.
Tips! Strö lite flingsalt över fudgekrämen för en spännande kontrast mot det söta.
2 ägg
2 dl solrosolja eller rapsolja
3 dl strösocker
5 dl riven grön zucchini (1- 2 zucchini)
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad, grovhackad
100 g smör, rumsvarmt