back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad mini-muffins med Butter Rum Frosting

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Lägg mini-muffinsformar i en muffinsplåt.

2.

Vispa smör och socker vitt poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

3.

Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.

4.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.

5.

Vispa ihop färskost och smör till frostingen. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och rom. Vispa ihop till en slät kräm. Spritsa krämen på muffinsarna.

Ingredienser

Ingredienser

100 g smör

1 ½ dl strösocker

2 ägg

¾ dl kakao

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

1 ½ dl vatten

BUTTER RUM FROSTING

75 g färskost

75 g smör, rumsvarmt

ca 4 1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

ca 2 1/2 msk mörk rom