Värm ugnen till 175 grader. Lägg mini-muffinsformar i en muffinsplåt.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg mini-muffinsformar i en muffinsplåt.
2.
Vispa smör och socker vitt poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
4.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
5.
Vispa ihop färskost och smör till frostingen. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och rom. Vispa ihop till en slät kräm. Spritsa krämen på muffinsarna.
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
¾ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
BUTTER RUM FROSTING
75 g färskost
75 g smör, rumsvarmt
ca 4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 2 1/2 msk mörk rom