Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad.
Detta julgodis är barnens favorit – ett superenkelt, snabbt och roligt recept som barnen älskar att göra, och äta! Och vi vuxna också. Så fort man har smakat är det väldigt svårt att sluta – så gärna dubbel, nej förresten, gör trippelsats!
Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta”
1.
Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad.
2.
Rör ner havrefras och blanda försiktigt tills alla fras är täckta med choklad.
3.
Häll florsockret i en plastpåse tillsammans med de chokladtäckta havrefrasen.
4.
Knyt igen påsen och skaka om ordentligt tills alla fras är täckta med florsocker.
5.
Skaka bort överflödigt florsocker genom att lägga dem i en sil.
1.
Lägg i en cellofanpåse, knyt ihop med ett fint band och ge bort i present
100 g mörk choklad
5 dl havrefras
1 ½ dl florsocker