Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn eller, ca 25 cm i diameter. Det går också bra att använda en vanlig bakform.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn eller, ca 25 cm i diameter. Det går också bra att använda en vanlig bakform.
2.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.
3.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.
4.
Tryck ut degen i stekpannan. Grädda kakan i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk när den är klar.
5.
Kakan är godast när den är lite ljummen men är förstås även god när den har svalnat helt. Servera gärna med glass, kola- OCH chokladsås.
200 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
200 g mörk choklad
50 g pekannötter
Glass
Kolasås
Chokladsås