back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna

  • 8-10 bitar

Dagens recept är denna ljuvliga Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn eller, ca 25 cm i diameter. Det går också bra att använda en vanlig bakform.

2.

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.

3.

Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.

4.

Tryck ut degen i stekpannan. Grädda kakan i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk när den är klar.

5.

Kakan är godast när den är lite ljummen men är förstås även god när den har svalnat helt. Servera gärna med glass, kola- OCH chokladsås.

Ingredienser

Ingredienser

200 g smör

1 dl strösocker

2 dl farinsocker

1 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

200 g mörk choklad

50 g pekannötter

Till servering

Glass

Kolasås

Chokladsås

Desserter!