Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.
En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården.
1.
Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.
2.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta i ugnen i 30 – 40 minuter eller tills de är mjuka.
3.
Bred ut chevrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötterna. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.
200 g chèvre
200 g färskost
1 dl gräddfil
3/4 tsk salt
1 dl, rostade pinjenötter
ca 3 msk crema di balsamico
800 g (röda, gula, polka) betor
1 - 2 msk olivolja
3/4 tsk salt
hackad persilja till garnering