back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

  • ca 4 portioner

En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården.

Hur

Gör så här

1.

Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.

2.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta i ugnen i 30 – 40 minuter eller tills de är mjuka.

3.

Bred ut chevrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötterna. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Ingredienser

200 g chèvre

200 g färskost

1 dl gräddfil

3/4 tsk salt

1 dl, rostade pinjenötter

ca 3 msk crema di balsamico

800 g (röda, gula, polka) betor

1 - 2 msk olivolja

3/4 tsk salt

hackad persilja till garnering