back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chèvre chaud

  • 6 portioner

Så enkelt. Så gott. Chèvre chaud är en klassiker som vi aldrig tröttnar på – sallad med varm getost på baguette med valnötter och honung.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Sätt ugnen på högsta värmen med grilleffekt.

    2.

    Skiva baguetten och getosten i 18 skivor, ca 1 cm tjocka.

    3.

    Lägg brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

    4.

    Lägg en skiva getost på varje brödskiva.

    5.

    Grovhacka valnötter.

    6.

    Rör ihop olivolja, sherryvinäger och honung.

    7.

    Smaka av med salt och svartpeppar.

    8.

    Fördela salladen på tallrikar.

    9.

    Sätt brödskivorna med getost in i ugnen och grilla i ca 5 minuter.

    10.

    Håll koll så att det inte bränns!

    11.

    Lägg på salladen, strö över valnötter och ringla över dressingen.

    Ingredienser

    Ingredienser

    1 surdegsbaguette

    ca 450 g chèvre

    150 g rostade valnötter

    4 ½ msk olivolja

    1 ½ msk sherryvinäger

    4 ½ msk honung

    salt

    svartpeppar

    ca 250 g mixsallad