Skär fisken i cirka 2 × 2 cm stora kuber. Pressa vitlöken. Finhacka chilin. Lägg rödlöken i en skål med kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra dess smak något.
Ceviche är en peruansk rätt där fisk marineras i bl a citrussaft. Här har vi valt att blanda den med vattenmelon – vars sötma matchar perfekt med syran och hettan i cevichen. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas in först i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter
1.
Skär fisken i cirka 2 × 2 cm stora kuber. Pressa vitlöken. Finhacka chilin. Lägg rödlöken i en skål med kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra dess smak något.
2.
Blanda fisken med vitlök, chili, limesaft och korianderkvistar.
3.
Sila bort vattnet från löken och blanda med fisken.
4.
Låt stå i kylen i 30 minuter till 1 timme. Rör om försiktigt då och då. Plocka ur korianderkvistarna. Blanda försiktigt ner vattenmelon och den hackade koriandern.
5.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera direkt.
300 g färsk fast vit fisk
300 g färsk lax
1 vitlöksklyfta
½ - 1 röd chili
3 msk finhackad rödlök
2 färskpressad saft från 2 lime
½ dl hackad koriander
2 korianderkvistar
ca 300 g tärnad vattenmelon
salt
peppar