back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

  • ca 24 st

Choklad, nötter och karamell – kan ni tänka er en bättre kombination! Försvinnande goda är dessa kan vi lova, så det blir nog ett antal satser av dessa innan självaste julafton. : )

Hur

Gör så här

1.

Lägg nötterna i små högar, ca 5 i varje, på bakplåtspapper.

2.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuell socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.

3.

Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 116 grader.

4.

Lägg en klick karamell på varje hög med nötter. Fös ihop nötterna lite så att varje hög håller ihop. Strö över lite flingsalt. Låt stelna.

5.

Smält den vita chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Lägg en klick choklad på varje nöt- och karamellhög. Låt stelna.

6.

Smält den mörka chokladen och ringla över.

Ingredienser

Ingredienser

250 g cashewnötter, osaltade och rostade

50 g smör

1 dl vispgrädde

1 ½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

2 msk glykos

1 krm ättiksprit (12 %)

ca 1 msk flingsalt

175 g vitchoklad, finhackad

50 g mörk choklad, finhackad