Lägg nötterna i små högar, ca 5 i varje, på bakplåtspapper.
1.
Lägg nötterna i små högar, ca 5 i varje, på bakplåtspapper.
2.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuell socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.
3.
Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 116 grader.
4.
Lägg en klick karamell på varje hög med nötter. Fös ihop nötterna lite så att varje hög håller ihop. Strö över lite flingsalt. Låt stelna.
5.
Smält den vita chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Lägg en klick choklad på varje nöt- och karamellhög. Låt stelna.
6.
Smält den mörka chokladen och ringla över.
250 g cashewnötter, osaltade och rostade
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk glykos
1 krm ättiksprit (12 %)
ca 1 msk flingsalt
175 g vitchoklad, finhackad
50 g mörk choklad, finhackad