back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Caponata - italiensk tomat- & auberginegryta

  • 3-4 portioner

Caponata är en siciliansk mustig tomat- och auberginegryta som serveas ofta som antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Den kan även serveras som en huvudrätt med pasta eller ris.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Skär aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg. Lägg över på ett fat.

    2.

    Hetta upp mer olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök och paprika i några minuter. Tillsätt tomaterna, auberginen, tomatpuré, socker, oregano, salt, grönsaksbuljong och vatten.

    3.

    Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    4.

    Grovhacka basilikan och riv sönder mozzarellan. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris eller pasta.

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 aubergine

    1 gul lök

    4 tomater

    1 röd paprika

    2 msk olivolja

    2 vitlöksklyftor, finhackade

    2 msk tomatpuré

    1 tsk socker

    1 tsk torkade oregano

    1 tsk salt

    1 tärning grönsaksbuljong

    2 dl vatten

    1 kruka färsk basilika

    1 mozzarella

    lite chili flakes

    salt och peppar

    jasminsris eller pasta till servering