Skär aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg. Lägg över på ett fat.
Caponata är en siciliansk mustig tomat- och auberginegryta som serveas ofta som antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Den kan även serveras som en huvudrätt med pasta eller ris.
1.
Skär aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg. Lägg över på ett fat.
2.
Hetta upp mer olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök och paprika i några minuter. Tillsätt tomaterna, auberginen, tomatpuré, socker, oregano, salt, grönsaksbuljong och vatten.
3.
Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4.
Grovhacka basilikan och riv sönder mozzarellan. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris eller pasta.
2 aubergine
1 gul lök
4 tomater
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk torkade oregano
1 tsk salt
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
1 kruka färsk basilika
1 mozzarella
lite chili flakes
salt och peppar
jasminsris eller pasta till servering