back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Caesarsallad med kyckling & grönkål

  • ca 45 min
  • ca 4 portioner

En variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen har bytts ut mot grönkål.

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra örtkrutongerna. Värm ugnen till 175 grader. Skär bort kanterna på brödet och skär det i små tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna och blanda med 1 msk olja och örtsalt. Rosta tills brödet blir gyllenbrunt. Rör om då och då. Ta ut från ugnen och låt svalna.

2.

Riv loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i grova bitar och massera in ca 1 msk olivolja.

3.

Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olja och smör i en stekpanna på båda sidor tills de blir gyllenbruna. Lägg i en ugnsform och fortsätt tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta med en innertemperatur på 72°.

4.

Under tiden kycklingen är i ugnen, vispa ihop äggulan, vitlök, sardeller, citron och worcestershiresås. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5.

Blanda grönkål och krutonger. Skiva kycklingen och lägg på grönkålen. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om. Garnera med hyvlad parmesan.

Ingredienser

Ingredienser

400 g grönkål

600 g kycklingfilé

4 skivor vittbröd

3 msk olivolja

1 tsk örtsalt

1 msk smör

hyvlad parmesan till garnering

Dressing

1 äggula

1 liten vitlöksklyfta

1-2 sardellfiléer

1 msk färskpressad citron

några droppar worcestershiresås

½-1 dl rapsolja eller mild olivolja

ca 1 dl finriven parmesanost

salt och svartpeppar efter smak