back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Burrata med ugnsrostade tomater och basilikaolja

  • ca 6 portioner

Burrata är en lite lyxigare och  krämigare variant av mozzarella. Egentligen serveras den i all sin enkelhet men lite olivolja och crostinis. Här har vi dock valt att servera den med ugnsrostade tomater som blir riktigt söta och goda pga den långa tiden i ugnen samt basilikaolja.

Foto: Helen Pe


Hur

Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 125 grader.

2.

Skölj tomaterna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna.Blanda med olivolja, salt och chiliflakes. 

3.

Ugnsrosta tomaterna i mitten av ugnen i ca 2 ½ timmar.

4.

Basilikaolja: Kör basilika och olja slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

5.

Pilla bort skalen på de ugnsbakade vitlöksklyftorna. 

6.

Lägg upp burrata, tomaterna och vitlöken på en serveringsfat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Ringla över en del av basilikaoljan och servera resten vid sidan av.

Ingredienser

Ingredienser

2 burrata

650 g cocktailtomater

2 msk olivolja 

1/2 tsk salt 

8 vitlöksklyftor (med skal)

1/2 tsk chiliflakes

flingsalt och nymalen svartpeppar

Basilikaolja

1 kruka basilika

1 pressad vitlöksklyfta

ca 1 dl olivolja

salt och svartpeppar