Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad.
1.
Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2.
Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten i ca 20 min så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet.
3.
Ansa och skiva jordgubbarna.
4.
Smula ädelosten i mindre bitar.
5.
Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.
1/2 dl bulgur
1/2 rödlök
ca 250 g jordgubbar
ca 150 g ädelost
ca 130 g spenat
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl rostade pumpakärnor
god olivolja
salt
nymalen svartpeppar