Smörj en ugnssäker form.
Croissanter är ju vansinnigt goda – dock endast den dagen de gräddas. Sedan blir de ju lite torra och tråkiga. Tur då att vi har det ultimata lösningen på hur man tar till vara på dagsgamla croissanter – vi gör nämligen en brödpudding utav dem. Och tillsätter lite choklad för att göra det hela ännu godare! PS. Många bagerier och mataffärer rear ut dagsgamla croissanter till ett bra pris.
1.
Smörj en ugnssäker form.
2.
Skär varje croissant i tre delar och fördela i ett lager i formen.
3.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst.
4.
Rör i mjölk, vispgrädde och vaniljsocker.
5.
Tillsätt chokladen.
6.
Häll smeten över brödet i formen och låt stå och dra i 1 timme.
7.
Värm ugnen till 175 grader.
8.
Grädda brödpuddingen i ugnen i 45 minuter – eller tills ägg- och mjölkblandningen har satt sig.
9.
Ifall den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.
10.
Servera med vaniljglass eller vispgrädde.
6 st croissant
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad av god kvalité