back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Bröd­pudding med croissanter och choklad

  • 6-8 portioner

Croissanter är ju vansinnigt goda – dock endast den dagen de gräddas. Sedan blir de ju lite torra och tråkiga. Tur då att vi har det ultimata lösningen på hur man tar till vara på dagsgamla croissanter – vi gör nämligen en brödpudding utav dem. Och tillsätter lite choklad för att göra det hela ännu godare! PS. Många bagerier och mataffärer rear ut dagsgamla croissanter till ett bra pris.

Hur

Gör så här

1.

Smörj en ugnssäker form.

2.

Skär varje croissant i tre delar och fördela i ett lager i formen.

3.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst.

4.

Rör i mjölk, vispgrädde och vaniljsocker.

5.

Tillsätt chokladen.

6.

Häll smeten över brödet i formen och låt stå och dra i 1 timme.

7.

Värm ugnen till 175 grader.

8.

Grädda brödpuddingen i ugnen i 45 minuter – eller tills ägg- och mjölkblandningen har satt sig.

9.

Ifall den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.

10.

Servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Ingredienser

Ingredienser

6 st croissant

3 ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 dl mjölk

5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

100 g choklad av god kvalité