back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Breakfast bananmuffins med blåbär och nöt- och fröströssel

  • 12 stycken

Häromdagen var vi ute i skogen och plockade blåbär. Vi hade även några bananer som börjar bli lite för mogna, så då passade vi på att baka våra goda frukostmuffins med banan, blåbär, grahamsmjöl, havregryn toppade med ett nöt- och fröströssel. De är så saftiga och goda! Som en blandning av havregrynsgröt och muesli i en muffin, som passar perfekt till frukost eller varför inte som ett mellanmål?

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt.

2.

Mosa bananerna. Rör i ägg, olja, mjölk och lönnsirap. Blanda alla torra ingredienser och rör ner till en smet. Tillsätt blåbären.

3.

Blanda valnötterna och fröna i en skål.

4.

Fördela smeten i muffinsformarna. Strö nöt-och fröblandningen över muffinsarna och ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något.

Ingredienser

Ingredienser

2 bananer

2 ägg

1 dl havremjölk

1 msk rapsolja

2 msk honung eller lönnsirap

2 dl havregryn

2 dl grahamsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk malen kanel

1 krm salt

1/2 dl blåbär

2 msk valnötter, hackade

1 msk solrosfrön

1 msk pumpafrön