back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Bönröra med rostad vitlök toppad med pinjenötter och oliver

  • ca 4 portioner

En len och god bönröra som är superenkel att göra. Vi toppar den sedan med oliver, pinjenötter, olivolja och persilja. Skopa sedan upp allt det mumsiga med en bit libabröd.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Bönröra: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna, oskalade, i en ugnssäker form och rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna några minuter och ta sedan bort skalet.

2.

Häll av spadet från bönorna. Mixa bönorna med vitlöken, olivolja och salt till en slät röra.

3.

Topping: Rosta pinjenötterna i ugnen i 3 – 5 minuter tills de blir gyllenbruna. Se till att de inte bränns.

4.

Bred ut röran på ett fat. Ringla över lite olivolja. Strö över pinjenötter, oliver, persilja, citronskal och svartpeppar. Servera med libabröd som den är eller rostat.

5.

 

6.

 

Ingredienser

Ingredienser

2 vitlöksklyftor

1 frp kokta stora vita bönor à 380 g

¼ dl olivolja av god kvalité

Ca 2 krm salt

Topping

2 msk pinjenötter

ca 1msk olivolja av god kvalité

½ dl hackade kalamataoliver

½ dl hackade oliver

1 msk hackad persilja

rivet skal från en ½ liten citron

en nypa nymalen svartpeppar

Libabröd till servering