Bönröra: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna, oskalade, i en ugnssäker form och rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna några minuter och ta sedan bort skalet.
1.
Bönröra: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna, oskalade, i en ugnssäker form och rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna några minuter och ta sedan bort skalet.
2.
Häll av spadet från bönorna. Mixa bönorna med vitlöken, olivolja och salt till en slät röra.
3.
Topping: Rosta pinjenötterna i ugnen i 3 – 5 minuter tills de blir gyllenbruna. Se till att de inte bränns.
4.
Bred ut röran på ett fat. Ringla över lite olivolja. Strö över pinjenötter, oliver, persilja, citronskal och svartpeppar. Servera med libabröd som den är eller rostat.
5.
6.
2 vitlöksklyftor
1 frp kokta stora vita bönor à 380 g
¼ dl olivolja av god kvalité
Ca 2 krm salt
2 msk pinjenötter
ca 1msk olivolja av god kvalité
½ dl hackade kalamataoliver
½ dl hackade oliver
1 msk hackad persilja
rivet skal från en ½ liten citron
en nypa nymalen svartpeppar
Libabröd till servering