Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
2.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
3.
Rör ihop ingredienserna till strösslet.
4.
Häll hälften av smeten i formen. Strö över björnbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
5.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills en provsticka är torr. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen.
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
250 g björnbär
50 g smält smör
6 digestivekex, smulade
2 msk farinsocker
1 tsk malen kardemumma
1 dl grovhackade pekannötter