Skär fisken i mellanstora bitar.
1.
Skär fisken i mellanstora bitar.
2.
Skala löken, skär i halvor och skiva. Skala och skiva vitlöken tunt.
3.
Kärna ur och skiva jalapeñon. Skala och skär potatisen i bitar.
4.
Värm olivolja i en gryta eller stor kastrull.
5.
Fräs lök och vitlök i några minuter tills de blir mjuka.
6.
Tillsätt jalapeñon och fräs i någon minut till.
7.
Tillsätt potatis, buljong, vin och paprikapulver och koka upp.
8.
Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är nästan klar.
9.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer rökt paprikapulver om så önskas.
10.
Lägg försiktigt ner fiskbitarna i grytan och sjud på låg värme i ca 5 minuter.
11.
Garnera fiskgrytan med hackad persilja och rivet citronskal.
ca 600 g fast vit fisk (t ex torsk, hälleflundra)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 jalapeños
700 g potatis
2 msk olivolja
8 dl fisk- eller grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
ca ½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
hackad persilja och finrivet citronskal till garnering