Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.
I butiken där jag brukar handla har de alltid en korg med grönsaker och frukt till billig pris som börjar bli lite dåliga. Jag som älskar mogna bananer fyndar där varje dag. De flesta av bananerna åker ner i morgon-smoothien men ibland hamnar de även i en banankaka. Vi har många recept på olika varianter av banankaka här på bloggen – men favoriten är nog denna med choklad, kokos och valnötter.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.
2.
Smält smöret och låt svalna.
3.
Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret.
4.
Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
5.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter.
6.
Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 medelstora bananer
1 1/2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörkchoklad, hackad
2 dl hackade valnötter
1 dl kokos