Sätt ugnen till 200°.
1.
Sätt ugnen till 200°.
2.
Blanda färsen med vitlök, ajvar, spiskummin, salt och persilja.
3.
Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg på ett galler med en plåt under.
4.
Grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd på bröden efter halva tiden.
5.
Grekisk sallad: Skär upp feta och grönsaker i större bitar. Ringla över olivolja.
6.
Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.
300 g nötfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
ca 2 msk ayvar
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
1 msk hackad persilja
6 pitabröd
1 msk olivolja
300 g feta
250 g cocktailtomater
400 g gurka
½ rödlök
ca 1 dl oliver
ca 2 msk olivolja av god kvalité