back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Äpple-,kanel- och calvadossill

  • ca 1 liter

Älskar inlagd sill och älskar det faktum att det finns oändligt med variationer på hur man kan smaksätta inlagd sill. Inför denna jul gör vi denna äppel-, kanel och calvadossill. 

Foto: Ulrika Ekblom

Hur

Gör så här

1.

Häll upp ättiksprit, vatten, socker och äppeljuicekoncentrat i en kastrull.

2.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg ner vaniljstången och kanelstången. Låt koka upp. När all socker har lösts upp ta bort kastrullen från plattan och låt lagen kallna. Blanda i calvados.

3.

Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.

4.

Kärna ur äpplet och halvera den. Skär halvorna i skivor.

5.

Varva sillen med äppelbitarna i en ren burk (ca 1 liter) med lock. Slå lagen över sillen. Se till att få med vanilj och kanel också. Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

Ingredienser

Ingredienser

2 burkar inläggningssill à 420 g

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 dl koncentrerad äppeljuice

½ – 1 dl calvados

½ vaniljstång

1 kanelstång

1 äpple