back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Amerikanska pannkakor med banan

  • ca 8 stycken

Dessa pannkakor är världens godaste oavsett hur de ser ut när de serveras! För att få dem riktigt fluffiga (de plattas för övrigt till om man envisas med att stapla 20 stycken på varandra…) är att dela på ägget och vända ner äggvitan som har vispats till ett fast skum det sista man gör.

Tänk också på att om smeten har lite mjölklumpar kvar så gör det inget – de bidrar också till att få fluffiga pannkakor. Ni får för övrigt bortse från de inte så snyggt plåtade bilderna. De är som sagt 6 år gamla. Men lika goda för det…

Hur

Gör så här

1.

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda i filmjölk, matolja och äggula.

2.

Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.

3.

Värm en stekpanna med lite smör. Häll 1/2 – 1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna.

4.

Vänd pannkakan då bubblor formas på ovansidan.

5.

Rör ihop alla ingredienser till smaksatt smör.

6.

Rulla smöret till en avlång rulle, plasta in och ställ in i kylen för att stelna något.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 1/2 dl filmjölk

1/2 dl matolja

1 ägg, delat

1-2 skivade bananer

smör för stekning

Smaksatt smör med muscovadosocker, pekannötter och russin

100 g rumsvarmt smör

1 msk muscovadosocker

1/4 tsk malen kanel

1/4 tsk malen muskotnöt

2 msk hackade pekannötter

2 msk hackade russin