Sätt ugnen på 175 grader.
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Pensla kycklinglårfiléerna med lite olja runtom. Salta med 1 krm salt. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Skär kronärtskockhjärtan i klyftor om de är hela.
3.
Sprid ut kyckling, bröd, vitlök, tomater, oliver och kronärtskockshjärtan i en ugnsform eller långpanna. Ringla över olivolja. Strö över chiliflakes, flingsalt och svartpeppar. Ställ in plåten mitt i ugnen och ugnsbaka i ca 30 minuter.
4.
Höj värmen till 225 grader. Riv mozzarellan och strö över. Ugnsbaka i ca 5 minuter till eller tills osten är smält. Håll koll så att den inte bränns. Strö över basilika och servera direkt.
8 kycklinglårfilé
200 g ciabatta
1/2 vitlökshuvud
250 g körsbärstomater
2 dl svarta oliver
1 burk kronärtskockhjärtan
1/2 - 3/4 dl olivolja
1 krm chiliflakes
1 krm + 1 tsk salt
1 tsk flingsalt
Några nypor nymalen svartpeppar
2 mozzarella
till garnering färsk basilika