back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Allt på en plåt med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater

Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Pensla kycklinglårfiléerna med lite olja runtom. Salta med 1 krm salt.

3.

Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Skär kronärtskockhjärtan i klyftor om de är hela.

4.

Sprid ut kyckling, bröd, vitlök, tomater, oliver och kronärtskockshjärtan i en ugnsform eller långpanna. Ringla över olivolja. Strö över chiliflakes, flingsalt och svartpeppar.

5.

Ställ in plåten mitt i ugnen och ugnsbaka i ca 30 minuter.

6.

Höj värmen till 225 grader. Riv mozzarellan och strö över. Ugnsbaka i ca 5 minuter till eller tills osten är smält. Håll koll så att den inte bränns.

7.

Strö över basilika och servera direkt.

Ingredienser

8 kycklinglårfilé

200 g ciabatta

1/2 vitlökshuvud

250 g körsbärstomater

2 dl svarta oliver

1 burk kronärtskockhjärtan

1/2 - 3/4 dl olivolja

1 krm chiliflakes

1 krm + 1 tsk salt

1 tsk flingsalt

Några nypor nymalen svartpeppar

2 mozzarella

till garnering färsk basilika