back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Allt-i-ett tahinikyckling, kikärter och ris

  • 4 portioner

Ni har säkert märkt att vi gillar allt-i-en-rätter, särskilt rätter som passar hela familjens smaker och som inte tar alldeles för lång tid. Förra veckan lagade jag den här kyckling med ris och tahini som allt tillagas i en form i ugnen. Så enkelt och den blev verkligen en hit här hemma. Servera den gärna med en fetaröra och en fräsch sallad

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Vispa ihop tahini, honung, vitlök, citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och olivolja i en skål. Lägg ner kycklingen och rör om så att marinaden täcker all kyckling.

3.

Blanda riset med ca 1 tsk salt och sprid ut i botten av en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Sprid ut kikärtorna och lägg i kycklingen i formen.

4.

Vispa ihop buljongen med resterande tahinimarinad och häll över kycklingen och riset i formen. Skaka lite på formen så att buljongen sprids ut jämt. Täck med aluminiumfolie.

5.

Ställ formen i ugnen i ca 40 minuter. Höj värmen till 225 grader. Ta bort foliet, pensla på lite honung på kycklingen, sprid ut körsbärstomaterna och ugnsbaka i ytterligare ca 10 minuter, eller tills kycklingen blir lite gyllenbrun. Garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Ingredienser

ca 700 g kycklinglårfilé

1/2 dl tahini

2 msk honung

2 vitlöksklyftor

rivet skal från 1/2 citron citronskal + saft från 1 citron

3 msk olivolja

1 1/2 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

ca 380 g kokta kikärtor

4 dl basmatiris

5 dl varm kycklingbuljong

ca 20 körsbärstomater

färsk persilja till garnering