Värm ugnen till 200 grader.
Vi är både väldigt förtjusta i att bara slänga ihop ett gäng ingredienser på en plåt och tjoffa in i ugnen – en så kallad One Tray Bake eller ”Allt på en plåt”. Oftast blir det kyckling med några goa grönsaker. Just idag blev det sötpotatis, grönkål, rödlök och vanlig potatis. Som ni kanske märker så har vi även en faiblesse för chévre- och honungsröra. Den verkar dyka upp lite titt som tätt i våra kanaler.
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Skala potatis och sötpotatis. Skär i klyftor.
3.
Skala rödlöken och skär i klyftor.
4.
Skär bort mittstjälken på grönkålen och riv sönder den i mindre bitar.
5.
Lägg upp alla grönsaker tillsammans i en långpanna.
6.
Ringla över olivolja. Salta och peppra. Blanda alltihopa.
7.
Fördela grönsakerna så att kålen hamnar underst (så bränns den inte så lätt).
8.
Blanda kycklingen med olivolja, salt och peppar och lägg ovanpå grönsakerna. Strö över lite chiliflakes.
9.
Ställ in i ugnen i ca 40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
10.
Under tiden blanda ingredienserna till chèvreröran.
11.
Strö lite kryddgrönt över kycklingen och grönsakerna och servera med chèvreröran.
ca 900 g kycklinglårfilé
600 g sötpotatis
600 g potatis
2 rödlök
100 g grönkål
12 - 15 (oskalade) vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
2-3 nypor chiliflakes
salt och peppar
200 g chèvre
1/2 - 1 dl crème fraiche
1-2 msk honung
salt