back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Allt-i-ett kyckling med sötpotatis, grönkål och chèvre- och honungskräm

  • 4-6 portioner

Vi är både väldigt förtjusta i att bara slänga ihop ett gäng ingredienser på en plåt och tjoffa in i ugnen – en så kallad One Tray Bake eller ”Allt på en plåt”. Oftast blir det kyckling med några goa grönsaker. Just idag blev det sötpotatis, grönkål, rödlök och vanlig potatis. Som ni kanske märker så har vi även en faiblesse för chévre- och honungsröra. Den verkar dyka upp lite titt som tätt i våra kanaler.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Skala potatis och sötpotatis. Skär i klyftor.

3.

Skala rödlöken och skär i klyftor.

4.

Skär bort mittstjälken på grönkålen och riv sönder den i mindre bitar.

5.

Lägg upp alla grönsaker tillsammans i en långpanna.

6.

Ringla över olivolja. Salta och peppra. Blanda alltihopa.

7.

Fördela grönsakerna så att kålen hamnar underst (så bränns den inte så lätt).

8.

Blanda kycklingen med olivolja, salt och peppar och lägg ovanpå grönsakerna. Strö över lite chiliflakes.

9.

Ställ in i ugnen i ca 40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

10.

Under tiden blanda ingredienserna till chèvreröran.

11.

Strö lite kryddgrönt över kycklingen och grönsakerna och servera med chèvreröran.

Ingredienser

Ingredienser

ca 900 g kycklinglårfilé

600 g sötpotatis

600 g potatis

2 rödlök

100 g grönkål

12 - 15 (oskalade) vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

2-3 nypor chiliflakes

salt och peppar

Chévreröra

200 g chèvre

1/2 - 1 dl crème fraiche

1-2 msk honung

salt