Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs i olja på låg värme tills löken har mjuknat. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs i ca 30 minuter, tills löken har karamelliserats. Tillsätt salt.
Smashburger är en hamburgare som plattas till direkt i stekpanna.Oftast stekar man två tunnare biffar till varje burgare – och får därmed mer stekyta vilket är lika med mer smak! Sliders är helt enkelt en mindre variant på hamburgare – som ofta serveras på en buffé. Vi kommer servera dem imorgon kväll med lite annat plock medan vi kollar på mello! Sliderbröd finns numera att köpa i alla välsorterade matbutiker!
Vill du baka eget hamburgarbröd hittar du receptet HÄR!
1.
Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs i olja på låg värme tills löken har mjuknat. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs i ca 30 minuter, tills löken har karamelliserats. Tillsätt salt.
2.
Dela upp köttet i 16 delar. Rulla försiktigt till bollar – utan att bearbeta färsen för mycket.
3.
Värm en panna riktig het – t ex en gjutjärnspanna som klarar riktig hög temperatur. Lägg ner några bollar köttfärs, och tryck till dem så att de plattas ut. Salta och peppra direkt. Stek i ungefär 1 minut, vänd sedan på biffarna. Salta och peppra igen och lägg på en skiva ost. Stek i ca 30 sekunder till.
4.
Bred på senap på understa delen av brödet. Lägg på två biffar, toppa med lök och sätt på översta delen av brödet. Servera direkt.
ca 650 g nötfärs
8 stycken slider hamburgerbröd
8 skivor cheddarost
ca ½ dl Amerikansk Yellow Mustard
Salt och nymalen svartpeppar
2 st gul lök
3 msk neutral olja
1 msk strösocker
1 msk vittvinsvinäger
en nypa salt