back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Falukorvskebab med vitbönröra och koriander

  • ca 4 portioner

Enkelt och gott är det att göra en variant på kebabkött med falukorv. Här serverar vi den med en smakrik röra på vita bönor och koriander. Resten av rullen fyller ni med valfria ingredienser. Numera finns t ex flera varianter av både vitlökssås och röd kebabsås att köpa färdiga i matbutiker. Det finns dessutom färdig kebabkrydda att köpa så du behöver inte blanda egen. Som bröd kan du använda libabröd, kebabrullebröd, tortillabröd eller mjukt tunnbröd.

Hur

Gör så här

1.

Mixa ingredienserna till bönröran till en slät röra. Smaka av med salt.

2.

Hyrva falukorven tunt på längden med en osthyvel eller skär tunt med en kniv. Blanda med kryddor och olja.

3.

Stek falukorven lite krispig i en stekpanna.

4.

Fyll kebabbröd med falukorv och röra samt övriga valfria ingredienser och såser.

Ingredienser

Falukorvskebab

400 g falukorv

2 msk kebabkrydda

1 msk olja

Vit bönröra med koriander (2 dl)

1 burk á 390 g, avrunnen stora vita bönor

1 vitlöksklyfta

1 kruka koriander

1 tsk färskpressad citronsaft

ca ¼ tsk salt

Till servering

Libabröd eller liknande

sallad

tomat

röd kebabsås

vitlökssås

rödlök