back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Asiatisk biffsallad med granatäpple och avokado

  • 4 portioner

Trots att denna rätt innehåller kött så känns den ändå lätt och fräsch. Hemligheten är dressingen som är perfekt balanserat mellan syran i limesaften, umamin och sältan i fisksåsen, sötman från farinsockret, hettan från chili och sedan lite vitlök och citrongräs för smak.

Hur

Gör så här

1.

Blanda ingredienserna till såsen tills sockret har löst sig. Ta hälften av såsen och lägg blanda med köttet för att marinera, minst två timmar men gärna över dagen. Spar resterande sås i kylen.

2.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

3.

Skär gurkan i halvmånar. Skär tomat och rödlök i tunna klyftor. Tärna avokadon. Grovhacka myntan och koriandern – men spar lite till garnering. Blanda alla grönsaker förutom avokadon med nudlarna.

4.

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Grilla köttet snabbt på båda sidor i några minuter tills det får färg. (Det går också bra att steka i en grillpanna eller vanlig stekpanna). Det ska helst vara lite rosa inuti. Låt köttet vila i 10 minuter och skär det sedan i tunna strimlor.

5.

Häll ner hälften av såsen i nudlarna och blanda. (obs! EJ såsen som köttet har marinerats i). Varvar nudlar och grönsaker med köttet och avokadon på ett uppläggningsfat. Häll över resterande sås och toppa med extra örter och granatäpplekärnor. För lite mer hetta kan man strö över lite skivad chili. Servera med ris för en matigare måltid.

Ingredienser

Ingredienser

ca 600 g utskuren biff

150 g tunna risnudlar

1/2 gurka

2 tomater

1 avokado

kärnor från en 1/2 granatäpple

1/2 rödlök

1 kruka/knippe mynta

1 kruka/knippe koriander

Sås

1 röd chili, urkärnad och finhackad

1 pressad vitlöksklyfta

1 citrongräs, riven (endast det vita)

1 dl fisksås

1 dl färskpressad limesaft (ca 2 lime)

1/2 dl farinsocker