• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • Fler
Corn ribs med misosmör och kimchi

Corn ribs med misosmör och kimchi

Här tar vi klassisk amerikanska corn ribs och smaksätter med japansk miso samt koreansk kimchi. En riktig smakrik kombination. Bäst resultat får du om du använder färska majskolvar men det går även bra med förkokta. 

Foto: Helen Pe

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. 


Vispad mozzarella

Vispad mozzarella

Gillar ni mozzarella? Då kommer ni älska vår krämiga mozzarella. Det är sällan vi får ta del utav nya smakupplevelser nu för tiden men när vi första gången smakade denna blev vi helt tagna. Den var så fantastiskt god – och påminner lite om burrata. Och vet ni vad det bästa är? Den är sjuk enkelt att göra! Det är bara att vispa mozzarella med grädde! Vi gillar att garnera den krämiga mozzarellan med chiliflingor och hackad basilika och servera den med rostade baguetteskivor och körsbärstomater – framförallt nu när man kan skörda solmogna tomater (om man nu har egna tomatplantor).

Björnbärskaka med pekannöts­strössel

Björnbärskaka med pekannöts­strössel

En smarrig kaka med björnbär och pekannötsströssel.

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården.

Havrekakor med morötter och valnötter

Havrekakor med morötter och valnötter

Här har vi tagit en av våra favoritkakor – och möjligtvis gjort dem ännu godare genom att addera rivna morötter så de blir lite saftigare. De är dessutom härligt sega med lite krispiga kanter och avnjutas bäst med ett glas iskall mjölk.

Skörde­galette med frukt och bär

Skörde­galette med frukt och bär

”Tager vad man haver” gäller för denna paj. Här har vi skördat päron, äpple, nektariner, hallon, blåbär och björnbär

Honungskokta majskolvar med chili

Honungskokta majskolvar med chili

Ljuvligt gott blir det när majskolvarna får ta sig ett bad i mjölk, smör och honung. Använd gärna färska majskolvar – desto färskare desto godare!

Foto Helen Pe

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg

Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblast­pesto

Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblast­pesto

En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.

Foto Helen Pe

Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.

Matvete med smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter

Matvete med smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter

En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter.